Такмичења

УКРАТКО О ТАКМИЧЕЊИМА

Рад са младима је вероватно један од најважнијих, а сигурно најбоље организован вид делатности Друштва математичара Србије, практично од његовог оснивања. Он се одвијао и одвија у више облика – кроз припреме младих математичара и програмера на разним нивоима, на летњим и зимским школама, у оквиру издавачке делатности чији је већи део окренут младима и у, ако не најважнијем, оно сигурно најпознатијем и најатрактивнијем облику – такмичењима.

Такмичења младих математичара Друштво математичара Србије је почело да организује још  1958. године и од тада овај вид активности се усталио и постао незаобилазан облик рада са ученицима. Нећемо претерати ако кажемо да су у поплави разноразних такмичења из многих области која се организују у последње време, такмичења која организује Друштво математичара сигурно и најстарија, и најмасовнија и најбоље организована. У њиховој реализацији, посредно и непосредно, учествују практично сви извођачи наставе из математике и рачунарства у основним и средњим xколама, као и они запослени у разним просветним институцијама, а непосредну организацију и контролу изводе Државне комисије за такмичења . Не постоје сасвим прецизни подаци о броју ученика који се такмиче, али сигурно је да на очетним ступњевима, на сва четири вида такмичења укупно, учествује годишње више десетина хиљада такмичара. Кроз оштру селекцију, од школских и општинских такмичења, преко окружних и државних, до Српских математичких олимпијада долази укупно око 100 најбољих, да би се у олимпијске екипе које представљају Србију на међународним такмичењима из математике и рачунарства пласирало њих 25.

Основне школе

  ПРАВИЛНИК О ОРГАНИЗАЦИЈИ ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА РЕЗУЛТАТИ ТАКМИЧЕЊА УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА

Погледајте детаљније »

Средње школе

  ПРАВИЛНИК О ОРГАНИЗАЦИЈИ ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ 

Погледајте детаљније »

Кенгур без граница

ТАКМИЧЕЊЕ "КЕНГУР БЕЗ ГРАНИЦА" - 2017.   ТАКМИЧЕЊЕ "КЕНГУР БЕЗ ГРАНИЦА" - 2016. Међународно такмичење из математике ''Кенгур без граница'' одржно је и ове године у Ваљеву и целом Колубарском округу са преко 1650 учесника. награђени и похваљени ученици из Колубарског округа ТАКМИЧЕЊЕ "КЕНГУР БЕЗ ГРАНИЦА" - 2015. РЕЗУЛТАТИ ЗА ВАЉЕВО 2015. Међународно такмичење из …

Погледајте детаљније »