«

»

Завршна свечаност Подружнице за школску 2016/17. годину

 

У петак, 9. јуна 2017. у препуној великој сали Центра за културу Ваљево одржана је Завршна свечаност подружнице математичара Ваљево за школску 2016/17. годину на којој су додељене дипломе, похвале и награде за најуспешније такмичаре на општинским и окружним такмичењима из математике и информатике, као и такмичењу ,,Кенгур без граница“ за ученике основних и средњих школа.

Манифестација је почела приказом кратког филма у коме су представљене активности подружнице у претходном периоду, а отворио је и присутне поздравио председник подружнице Вељко Ћировић, који је подсетио на послове обављене у претходној школској години и навео неке од планова организације за наредни период. Након тога је позвао младе математичаре да учествују у активностима подружнице као и да абициозно стреме ка својим циљевима тражећи за себе квалитетно образовање и подршку. Затим је присутне такмичаре и њихове родитеље поздравио председник Друштва математичара Србије др Војислав Андрић који је говорио о значају оваквих окупљања као и значају квалитетног математичког образовање за подмладак.

На овој манифестацији испраћене су у пензију колеге из Ваљева које су у претходној школској години стекле тај статус. Инсистирајући на томе да се на истом месту признања додељују најбољим младим математичарим и онима који су их образовали и васпитавали ваљевска подружница математичара жели да истакне значај и место наставника у процесу обликовања математичког подмлатка.