«

»

Одржане Летње школе младих математичара и програмера на Дивчибарама

 

 DSC_0223У недељу 20. августа завршене су Летње школе младих математичара и програмера, које су одржане на Дивчибарама, надомак Ваљева, а трајале су осам дана.

Школе су организовале Подружница математичара Ваљево и Друштво математичара Србије, а подршку одржавању пружили су MICROSOFT-ов развојни центар за Србију, FIS и компанија ДУНАВ осигурање.

У раду летње школе младих математичара учествовало је 75, а у школи програмирања 25 полазника. Са обдареним младим математичарима и програмерима радило је 24 предавача из целе Србије. Оно што је посебна карактеристика ове школе је и чињеница да су у њеном раду учествовали и полазници из Црне Горе и Републике Српске.

Током трајања летњих школа полазници су имали прилику да похађају бројна предавања из математике и програмирања и упознају се са многим темама које се не могу чути у редовној настави математике, а такође и припремају за нека наступајућа такмичења. Поред тога међу активностима у раду школе биле су и бројне креативне радионице, спортски и забавни део програма као и такмичења из мисаоних и спортских дисциплина.

Овај догађај је недвосмислено један од најважнијих за стручно друштвоматематичара и информатичара Колубарског округа, Подружницу математичара Ваљево, у њеном програмском деловању на популаризацији математике и рачунарства и пружању подршке младим талентима.